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Canning 101
Canning 101

Canning 101

Join Isabel, from Happy Bee Homesteading, for a hands-on workshop to learn the basics of canning high-acid foods.

Time & Location

March 2nd and time is TBD

Clarence-Rockland, 1535 Du Parc Ave, Rockland, ON K4K 1C3, Canada

About the event


This approximately 3.5h, hands-on workshop will teach the basics of safely home-canning high-acid foods. You will learn water bath canning, which can be accomplished with the items found in most kitchens, and steam canning, a more modern, equally safe technique. We will introduce and answer questions about pressure canning as well but it will not be a part of the hands-on portion of the class.


During the hands-on portion, we will complete a recipe as a group and each participant will bring a completed jar home (included in the fee). All materials are provided. Space is limited to the first twelve registrants.


About the facilitator: Isabel Deslauriers has been practicing safe canning for over a decade to preserve her garden harvest and provide almost all the fruits and vegetables consumed in her household, year-round. She teaches modern techniques that are proven to be safe: https://happybeehomestead.weebly.com/blog/safe-modern-canning-techniques 


This workshop is sponsored by Ground Guardians Property Maintenance, making it free for you to attend!


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Cet atelier pratique d'environ 3,5 heures enseignera les bases de la mise en conserve domestique en toute sécurité d'aliments à haute teneur en acide. Vous apprendrez la mise en conserve au bain-marie, qui peut être réalisée avec les articles que l'on trouve dans la plupart des cuisines, et la mise en conserve à la vapeur, une technique plus moderne et tout aussi sûre. Nous présenterons également la mise en conserve sous pression et répondrons aux questions à ce sujet, mais cette technique ne fera pas partie de la partie pratique du cours.


Pendant la partie pratique, nous réaliserons une recette en groupe et chaque participant rapportera un bocal rempli à la maison (inclus dans le prix). Tout le matériel est fourni. Le nombre de places est limité aux douze premiers inscrits.


À propos de l'animatrice : Isabel Deslauriers pratique la mise en conserve depuis plus de dix ans pour préserver les récoltes de son jardin et fournir la quasi-totalité des fruits et légumes consommés dans son foyer, tout au long de l'année. Elle enseigne des techniques modernes dont l'innocuité est prouvée : https://happybeehomestead.weebly.com/blog/safe-modern-canning-techniques 


Cet atelier est sponsorisé par Ground Guardians Property Maintenance, ce qui vous permet d'y participer gratuitement !

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